De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

4 tips voor het kopen van het perfecte dekbed

  • Home
  • Slapen
pexels-max-vakhtbovych-6782568

Ben je toe aan een nieuw dekbed? Je zult dan tijdens je zoektocht er al snel achter komen dat er veel opties zijn waaruit je kunt kiezen. Om toch nog het perfecte dekbed aan te kunnen schaffen, hebben we in dit artikel de beste tips hiervoor genoemd. Maak hier dus goed gebruik van zodat je geen spijt krijgt van je keuze! 

Seizoen

Bij het kopen van beddengoed moet je onder meer rekening houden met het seizoen, wat dus ook het geval is als je op zoek bent naar een dekbed. In principe zijn er hierbij vijf verschillende soorten: klasse 1 t/m klasse 4 en een 4-seizoenendekbed. Dit laatste exemplaar bestaat uit twee delen die je gemakkelijk aan elkaar kunt bevestigen met een kliksysteem, waardoor je dit het hele jaar kunt gebruiken. Een klasse 4-dekbed is juist alleen voor de zomer geschikt aangezien het dun is. Klasse 1 is weer beter voor de winter doordat het veel vulling bevat. 

Formaat

Natuurlijk moet je ook rekening houden met het formaat van het dekbed. Het is hierbij van belang om altijd te kiezen voor een exemplaar dat groter is dan het formaat van je bed. Dit is al helemaal een must als je met zijn tweeën in het bed slaapt. Op deze manier zorgt het dekbed ervoor dat jullie allebei continu bedekt zijn zonder te hoeven vechten om de deken. Overigens kun je eventueel ook kiezen voor twee eenpersoonsdekbedden op een tweepersoonsbed.

Wassen

Ga je luxe beddengoed kopen? Je zult het dan natuurlijk willen kunnen wassen om het in een goede staat te behouden. Denk hieraan bij het kopen van een dekbed. Er zijn namelijk modellen die je niet zelf kunt wassen, dit moet juist gedaan worden door een stomerij. Bij een synthetisch dekbed is dit niet het geval, dit kun je gewoon zelf in je wasmachine stoppen. Bij sommige donzen exemplaren is dit tevens het geval tegenwoordig. Op het label lees je meer over de wasinstructies!

Huisstofmijtallergie

Ben je allergisch voor huisstofmijt? We raden je aan om dan te kiezen voor een synthetisch dekbed. Deze aanbeveling heeft te maken met de tip die we net al hebben gegeven. Je kunt zo’n dekbed namelijk wassen op een hoge temperatuur en daardoor huisstofmijt doden. Op deze manier zul je geen last van je allergie hebben! Overigens kun je ook nog allergievrije hoezen kopen. Deze hulpmiddelen kun je om je dekbed plaatsen zodat je huisstofmijtallergie niet optreedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *