De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Alle informatie over een plantenpaspoort

Ieder persoon is vanaf zijn of haar geboorte verplicht voorzien te zijn van een paspoort. Uit het paspoort valt immers veel belangrijke informatie te halen dat nodig is bij het reizen, een aanhouding of de aanschaf van alcohol. Maar niet alleen personen beschikken over een paspoort.

Heb jij ooit gehoord van een plantenpaspoort? Persoonlijk was ik volledig onbekend met deze term, al verklapt de naam al deels wat het inhoudt. Planten zijn inderdaad allen voorzien van een eigen paspoort. In dit artikel zal ik meer informatie geven over de informatie in het betreffende paspoort.

Waarvoor is een plantenpaspoort?

Een plantenpaspoort is belangrijk om de gezondheidsrisico’s in de EU te verminderen. Hoogstwaarschijnlijk klinkt dit erg onduidelijk. In andere woorden: wanneer de identiteit en oorsprong van de betreffende planten en het materiaal bekend is, zullen uitbraken en verspreidingen van ziektes voorkomen kunnen worden en zal een snelle trancering mogelijk zijn. Indien de geïmporteerde planten een virus of schimmel met zich meebrengen, kan dit de andere gewassen ook besmetten en de opbrengst in gevaar brengen. Hierdoor is het belangrijk om te weten of de planten inderdaad gezond en gekeurd zijn. 

Wat staat er in een plantenpaspoort?

In het paspoort staat de verplichte informatie die essentieel is bij het verhandelen van gewassen binnen de EU. Zo staat onder meer de identiteit en herkomst van de zending aangegeven, waarbij het ook mogelijk is de producent de traceren. Uit het paspoort zal blijken dat de betreffende vegetatie aan de wetten en eisen van de Europese regelgeving voldoet.

Hoe maak je een plantenpaspoort?

Een plantenpaspoort kan gemakkelijk gemaakt worden door de informatie te laten printen. Een plantenpaspoort printen is mogelijk aan de hand van een speciale printer. De specifieke printer hangt af van de locatie waar de informatie geprint zal worden. Zo is het paspoort op steekkaarten, op een plantenlabel, op de tray of op de pot te printen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *