De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Anhydriet dekvloeren: een veelzijdige vloer

  • Home
  • Vloeren
dannie-jing-3GZlhROZIQg-unsplash

Er worden vandaag de dag enorm veel huizen bijgebouwd in Nederland. Al deze nieuwbouwwoningen worden vaak geleverd met een vloer van anhydriet. Anhydriet dekvloeren hebben namelijk enorm veel voordelen. De vloeren staan erom bekend dat ze vaak strak ingegoten kunnen worden en de samenstelling van anhydriet is flexibel en sterk tegelijk. Lees er hier meer over!

Voordelen van een anhydriet dekvloer

Het plaatsen van een anhydriet vloer heeft veel voordelen. Dit komt omdat de vloer zo veelzijdig is. Je kan de anhydriet zelf als vloer gebruiken maar er zijn ook veel andere mogelijkheden om deze vloer naar jouw smaak en wens te bedekken. Zo heb je de mogelijkheid om te gaan voor een dekking van vinyl. Maar laminaat is ook geen enkel probleem. En voor wie graag een zachte ondergrond heeft is het ook mogelijk om vloerbedekking over de anhydriet vloer te plaatsen. Op Solid Floors zijn talloze mogelijkheden te vinden en er is er dus zeker wel eentje die bij jouw smaak past!

Ik ben toe aan wat anders, wat nu?

Het kan natuurlijk zo zijn dat je smaak in de loop der Jaren veranderd en je op een gegeven moment toe bent aan iets anders. Met een anhydriet vloer is dat geen enkel probleem. Je kunt namelijk ook een coating over de vloer aanbrengen waardoor hij een andere kleur krijgt. En zelfs dan zit je nog niet aan de kleur van de vloer vast. Blijk je de coating later namelijk toch zat te zijn? Dan heb je altijd nog de mogelijkheid om laminaat, vinyl of vloerbedekking over de anhydriet vloer heen te plaatsen. Er is dus geen enkele reden voor paniek.

Een anhydriet vloer laten plaatsen

Ben je na het lezen van dit artikel enthousiast geworden en wil je graag een anhydriet vloer laten plaatsen? Dat is natuurlijk geen enkel probleem. Het plaatsen van een anhydriet is redelijk simpel en duurt ook zeker niet te lang. Doordat de basis van anhydriet gips is, is de droogtijd vele malen korter dan bij bijvoorbeeld een cement vloer. Anhydriet is breed inzetbaar, hou er echter wel rekening mee dat het niet de meest geschikte vloer is voor een plek waar het erg vochtig is. Als het vocht in de vloer trekt kan het anhydriet kan krimpen en kunnen er barsten in de deklaag komen. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Anhydriet is ook erg geschikt voor wanneer je een vloer met vloerverwarming wilt, omdat dit erg goed warmte geleid. Reden genoeg dus. Wil jij ook zo’n veelzijdige vloer? Neem dan contact op met een vloerenspecialist en laat je adviseren!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *