De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Bespaar met zonnepanelen

Het is vandaag de dag ongelofelijk belangrijk om je bezig te houden met het klimaat. Het klimaat wordt erg aangetast door de acties die wij met zijn allen ondernemen en wij zijn dus ook de enigen die het kunnen oplossen. 

Een aantal manieren om zuinig te leven zodat jij jouw stukje bijdraagt aan het weer afkoelen van de aarde staan in dit artikel beschreven. 

Eco Vriendelijk Transport

Ten eerste is het een goed begin om proberen zo min mogelijk met de auto of scooter te gaan. Als je ergens wilt komen, gebruik dan het openbaar vervoer, of probeer je bestemming te bereiken met de fiets of met de benenwagen. Nu kun je zelfs elektrische auto’s en fietsen aanschaffen die groene energie gebruiken.

Recyclen/Hergebruiken

Wat ook een handige en makkelijke manier is om de aarde te redden is door te recyclen of te hergebruiken. Is er iets kapot of kun je het zelf niet goed meer gebruiken? Gooi het dan niet weg maar geef het aan anderen of laat voor iets anders gebruikt worden. 

Op elektriciteit bezuinigen

Op elektriciteit bezuinigen betekent gewoon dat je met iets minder luxe moet leven. En dat is helemaal geen drama. Iets zo simpel als een paar minuten minder douchen, of op het kleine doortrek knopje van de wc drukken, heeft op een grote schaal al een flink effect. Daarnaast kan je in de winter de verwarming in plaats van op 20 graden maar op 18 graden zetten. Je gaat er heus niet dood van

Zonnepanelen gebruiken

Een pv-systeem kopen helpt niet om minder elektriciteit te gebruiken, maar de elektriciteit die je met pv systemen is een heleboel duurzamer dan dan de elektriciteit van een doorsnee energiebedrijf. Hiermee help je niet alleen de planeet, maar ook jezelf, omdat het gebruiken van pv systemen gunstiger is voor de portemonnee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *