De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Beveilig je huis

siarhei-horbach-xJc–frJbuw-unsplash

Veiligheid is een erg belangrijke waarde voor mensen. Dit moet dan ook aanwezig zijn in hun huis. Je huis is een plek waar je je veilig wilt voelen van de boze buitenwereld en om dat te doen moeten er geen indringers zomaar naar binnen kunnen lopen.

Inbrekers

Een angst van veel mensen is dat een inbreker hun huis binnen gaat en allerlei waardevolle (financieel danwel emotioneel) mee neemt. Hierom is het belangrijk je huis goed dicht te maken tegen inbrekers. Een inbreker zal namelijk veelal kijken naar waar hij het makkelijkste binnen kan komen. Als een inbreker ergens te werk wil gaan, kan hij niet eerst een kwartier naar binnen staan kijken wat er allemaal aan spullen ligt, want dan zou hij heel verdacht zijn. Hij zal vooral kijken of hij ergens makkelijk kan binnen komen of niet. Hij let eerder op ramen die open staan, prullenbakken die ergens goed naartoe geschoven kunnen worden om door een boven raam naar binnen te komen en dat soort zaken. In ieder huis in Nederland is er wel iets van waarde vandaag de dag en daarom maakt het voor een inbreker niet zo heel veel uit waar hij naar binnen komt, aangezien hij toch maar een bepaalde hoeveelheid spullen mee kan nemen.

Alarm

Een goede manier om inbrekers af te schrikken is een alarminstallatie. Dit maakt het veel lastiger om ongemerkt binnen te komen. Vaak zie je dit ook wel bij duurdere huizen, omdat die toch natuurlijk net wat rijkere inwoners hebben die dus zo’n installatie wel kunnen betalen (en omdat er daar toch wat duurdere spullen liggen vaak). Wat ook al kan helpen is alleen de sticker op je ruit plakken dat je een alarm hebt. Of er dan daadwerkelijke een alarm is is moeilijk te checken van buiten en daardoor heeft dat dus ook al een afschrikkende werking.

Camera

Nog een goed hulpmiddel zijn camerasystemen. Met een camerasysteem kan je verdachte individuen om je pand heen in de gaten houden en terug kijken als er iets is gebeurt, maar net als een alarm systeem heeft het ook een afschrikkende werking. Als iemand camera’s ziet hangen, dan zal hij minder snel daar gaan inbreken, aangezien dat gewoon veel meer risico’s met zich mee brengt dan een pand zonder camera’s. Vergelijkbaar met de alarm sticker, kan je ook ervoor kiezen om alleen maar dummy’s op te hangen. Dit zijn nep camera’s, die alleen afschrikkend effect hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *