De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

De spiltrap: welke trappen stijlen zijn er nog meer?

  • Home
  • Wonen

Een simpele trap om van beneden naar boven te gaan komt in verschillende vormen en maten zodat ze in ieder huis passen. De laatste tijd is er weer een opkomst van de spiltrap, ook wel ooit een wenteltrap genoemd, hoewel het dit niet is. Een spiltrap draait rond één centrale as waar alle treden aan zijn gemaakt. Ze zijn erg populair omdat ze zo weinig ruimte in beslag nemen. Het laten ontwerpen van een spiltrap is dan ook aangeraden als je op zoek bent naar een trap op maat in een kleiner huis. Het is ook eenvoudiger om tussenverdiepingen te verbinden.

Traditionele stijlen

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een simpel model als een steektrap, beter bekend als de rechte trap. Bij Houtentrappenspecialist.nl kun je deze stijl op maat maken. Deze trappen zijn van goede kwaliteit. Deze gaat in een rechte lijn naar boven en neemt relatief ook niet veel ruimte in beslag. Steektrappen zijn vaak wel iets steiler in de praktijk wanneer het trappengat niet lang is. Ze zijn ideaal in smalle ruimtes. Een ander veelvoorkomende stijl is de wenteltrap, ofwel de draaitrap. Deze lijkt qua constructie veel op een spiltrap, maar heeft geen centrale as of spil waar alle treden aan zijn gemonteerd. Een wenteltrap is ruimer opgezet en is daardoor ook minder steil. Het heeft tevens een breder loopvlak. Omdat deze trap iets ruimer is, is het een echte aandachtstrekker. Het gebruiksgemak van deze trap is zeer fijn.

Minder bekende trapsoorten

Er zijn trappen voor alle richtingen en verdiepingen. Neem bijvoorbeeld een S-trap. Dit is een trap waar je twee tegengestelde richtingen mee op kunt draaien. Deze trap komt dan ook niet heel vaak voor, maar biedt een praktische oplossing in de situaties dat deze wel nodig is. Bovendien kan de ruimte onder de S-trap makkelijk benut worden. Een andere bijzondere trap is een scheluwe trap. Deze begint of eindigt met een draaiing, maar lijkt verder op de simpele steektrap. Dit betekent dus dat de lengte van de traptredes verschillen. Verder zijn nog meer bijzondere of minder gebruikelijke trappen die je kunt installeren. Zo kun je ook een houten draaitrap, halfslag trap of keepboom trap kopen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Welke trap wil jij in huis?

Alle trappen zijn beschikbaar in verschillende soorten hout, vormen en kleuren. Ze worden met vakmanschap geproduceerd en gratis aan huis bezorgd. Je kunt online altijd een vrijblijvende offerte aanvragen waar er deskundige en ervaren professionals meekijken naar de beste opties voor bij jou thuis. Wil jij ook je verdiepingen verbinden met stijl, kijk dan welke stijl trap het beste bij jou in huis past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *