De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

De vloeren trends voor 2022: laminaatvloer nog steeds favoriet

  • Home
  • Wonen

Vloeren vormen echte blikvangers en sfeermakers in huis. Ga je een nieuwe woning kopen? Ga je verhuizen of ben je toe aan een nieuwe vloer? Een nieuwe vloer werkt vernieuwend en verrijkend in je interieur. Laat je in dit artikel inspireren door de vloeren trends voor 2022! 

Duurzame klik PVC vloeren

Duurzaamheid is een belangrijk onderdeel in 2022. Milieubewust leven vormt dan ook een onderdeel van de vloeren trends voor 2022. Als je kiest voor een klik PVC vloer kies je voor een vloer die lang meegaat en een vloer die eenvoudig onderhouden kan worden. Daar pak je dus twee grote voordelen mee. Je kunt een PVC vloer bovendien perfect combineren met verschillende interieurstijlen. Visgraatvloeren gaan we ook in 2022 veelvuldig terugzien. Visgraatvloeren kun je met laminaat, hout, maar ook met een PVC vloer realiseren. 

Houten vloeren en laminaatvloeren 

De houten vloer blijft een echte trendsetter. Houten vloeren kun je ook tijdloos noemen en dit maakt ze zo geliefd. Met het juiste onderhoud kan een houten vloer lang mee. Houten vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, zoals donkere of lichte houtsoorten. Hierbij kun je kijken naar de stijl van je interieur om te zien welke houten vloer in 2022 passend is.

Al jaren vormen de laminaatvloeren de favoriet. Laminaatvloer is niet alleen sterk, maar het is ook een prima alternatief voor houten vloeren. Laminaat is bovendien stukken voordeliger dan echt hout. In het jaar 2022 zien we vooral lichte en neutrale kleuren terug, deze passen uitstekend in een landelijk of modern en strak interieur. 

Unieke keramische tegelvloeren en grafische tegels

Tegelvloeren mogen in 2022 niet ontbreken. Wist je dat je keramische tegels ook uitstekend met hout kunt combineren? Daarnaast zijn er ook keramische tegels met een natuursteen of hout look. Door te kiezen voor een authentieke tegel, creëer je een unieke ruimte volop karakter. Keramische tegels kun je bovendien gemakkelijk schoon houden.

Wil je echt iets unieks en gaafs neerzetten in huis? Dan is het gebruik van grafische tegels het overwegen meer dan waard. Grafische tegels zijn gedurfd, maar je voegt een stukje speelsheid en authenticiteit toe aan je interieur. Een authentiek interieur is een persoonlijk interieur, volledig afgestemd op je wensen en voorkeuren. Geavanceerde technologie zorgt ervoor dat de fabrikant veel verschillende patronen en afbeeldingen op een tegel kan zetten. Een goed voorbeeld is een tegel, waarbij gebruik wordt gemaakt van patronen die zichzelf herhalen en deze kun je als een puzzelstuk in elkaar zetten. Grafische tegels zijn verkrijgbaar in rustige kleuren, maar ook opvallende kleuren.

Bron: vrijesectorwonen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *