De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Een flinke opknapbeurt voor de woonkamer: vijf dingen die je kunt doen!

  • Home
  • Interieur
wall-416060_640

Wil jij de woonkamer eens flink onder handen nemen? Goed idee! Een fijne woonkamer is immers cruciaal voor je woongeluk. In dit artikel delen we vijf dingen die je kunt doen om jouw woonkamer naar een hoger plan te tillen.

Een likje verf

Een likje verf op de muur kan je woonkamer direct een flinke opfrisser geven. Je kunt bijvoorbeeld een betrouwbare schilder in Etten-Leur inhuren. In de woonkamer kunnen de wat rustigere tinten zoals wit, grijs en aardetinten eigenlijk altijd wel. Wil je voor een wat fellere kleur gaan? Zoals okergeel of auberginepaars? Houdt het dan bij één muur en laat de andere drie muren wit.

Schuiven

Je hebt helemaal geen nieuwe meubels nodig om je woonkamer een compleet nieuwe look te geven. Het kan namelijk al ontzettend veel doen als jij eens gaat schuiven met je meubels. Zet de zithoek eens aan de andere kant van de woonkamer, of draai de boel om. Wedden dat jouw woonkamer er als nieuw uitziet!

Een kachel

Als je zin hebt in een uitgebreide verbouwing, kan een kachel een leuk idee zijn. Er zijn verschillende bouwpakketten te koop waarmee je zelf een kachel of open haard kunt bouwen. Let wel op dat je muur de kachel aankan. Hout is niet aan te raden, een wand van gips of fermacell wel.

Deel het op

Als jij een ruime woonkamer hebt, kan het fijn zijn om de woonkamer op te delen in een woongedeelte en een werkgedeelte. Als je zin hebt in een verbouwingsproject kun je met een schuifdeur (eventueel met ramen erin, zodat het alsnog als een geheel voelt) deze twee gedeeltes van elkaar scheiden. Aan de ene kant van de woonkamer vind je dan een eettafel waar eventueel ook gewerkt kan worden, aan de andere kant van de woonkamer vind je de zithoek.

Een nieuw plafond

Veel mensen denken bij het opknappen van de woonkamer aan een nieuwe vloer of een nieuwe muur, het plafond wordt vaak over het hoofd gezien. Misschien kan jouw plafond wel een likje verf gebruiken! In sommige oude huizen is het mooi als je het plafond eruit sloopt en tegen de balken die de bovenverdieping ondersteunen aankijkt. Check wel eerst even in de bouwtekening van jouw huis of dat daadwerkelijk mooi zal zijn, voor je gaat slopen. Er zijn dus een hoop mogelijkheden om jouw woonkamer naar een hoger plan te tillen. Huur die schilder in, gooi de boel om en ga een leuk verbouwingsproject aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *