De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Grijze vloer; welke kleur muur?

mihai-moisa-8R7vpnDqRVU-unsplash

Heb jij in jouw huis een prachtige grijze vloer liggen en wil je hierbij de juiste kleur voor op de muur vinden? Dan is het hierbij zaak om rekening te houden met enkele elementen. Welke dit precies zijn? Daar gaan wij graag dieper op in in dit artikel.

De soort grijze vloer in de woning

Eén van de eerste elementen om rekening mee te houden is wat voor een grijze vloer er precies in de betreffende woning ligt. Is dit een landelijke vloer, een strakke vloer of een industriële vloer? De sfeer die de vloer hierin uitstraalt is namelijk enorm belangrijk voor het bepalen van de juiste kleur op de muren. Wil jij gaan voor een industriële ruimte met bijvoorbeeld grijs laminaat met een houtpatroon of misschien wel betonlook laminaat? Dan is het niet aan te raden de muren fel roze te schilderen.

De meubels in de ruimte

Naast de algehele sfeer in de woning of in de betreffende ruimte is het ook zaak om rekening te houden met de meubelen die in de ruimte staan of nog zullen komen te staan. Zit jij niet in de luxe positie dat jij een compleet nieuwe inrichting neer kunt zetten? Dan zul je hierbij toch echt rekening moeten houden met de bestaande kleuren van de meubelen. Let er op dat kleuren dicht bij elkaar zitten qua kleurtonen of juist helemaal niet. Voorkom in elk geval dat de kleuren niet bij elkaar passen of zelfs vloeken met elkaar.

De muren mogen opvallen

Een grijze vloer in combinatie met een witte muur is natuurlijk erg veilig. Toch kiezen veel mensen voor deze combinatie. Op zich logisch, want op deze manier kun je zowel de vloer als de muren vrijwel overal mee combineren. Het is in veel gevallen echter wel zo dat het aanbrengen van een mooie accentkleur op, één van of op meerdere, muren de ruimte een totaal ander gezicht kan geven. Ons advies zou dus altijd zijn om hier te kiezen voor een mooie accentkleur die je vervolgens kunt doorwerken in accessoires in de ruimte. Zo wordt de ruimte één mooi geheel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *