De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Hoe leg je het beste zelf een vijver aan in je tuin?

  • Home
  • Tuin
maja-r-g48qHsWhvPw-unsplash

Wanneer je hebt besloten dat je een vijver wilt gaan aanleggen zijn er verschillende Vijverbenodigdheden die je zult moeten aanschaffen. Om te beginnen is het belangrijk dat je gebruik maakt van een goede filter. Daarnaast zul je ook spullen moeten aanschaffen voor de aanleg van de vijver. Welke benodigdheden hier precies bij komen kijken hangt af van hoe je de vijver wilt gaan aanleggen. Je kunt er voor kiezen om een vijver aan te leggen met behulp van een speciaal zeil. Je kunt er daarentegen ook juist voor kiezen om gebruik te maken van een voorgevormde vijver. Pas als de vijver eenmaal helemaal klaar is het tijd om de vissen aan te schaffen.

Het juiste filter uitkiezen

Wanneer je een vijver gaat aanleggen is het belangrijk dat je het juiste filter kiest. Een vijverfilter is namelijk enorm belangrijk om het water in de vijver in een goede staat te houden. Er zijn heel erg veel verschillende vijverfilters te verkrijgen. Een van de punten waarin filters van elkaar kunnen verschillen is het aantal kamers dat de filter bevat. Zeker voor vijvers waarin geen planten aanwezig zijn wordt er vaak gekozen voor een meerkamerfilter. Sommige filters bevatten ook een UV lamp. Deze lamp zorgt er met behulp van straling voor dat zweefalgen en ziekmakende bacteriën worden gedood. Naast het type filter is het ook belangrijk om rekening te houden met de capaciteit van een filter.

Gebruik maken van een voorgevormde vijver

Een voorgevormde vijver is eigenlijk niets meer dat een kunststof bak in de vorm van een vijver. Niet elke vijver is uiteraard hetzelfde en deze voorgevormde vijvers zijn dan ook in verschillende vormen en maten verkrijgbaar. Een aantal van de voordelen van deze voorgevormde vijvers is dat ze sterk en duurzaam zijn. Daarnaast zijn ze door het materiaal waarvan ze zijn gemaakt ook niet erg zwaar. Het aanleggen van een voorgevormde vijver is relatief makkelijk. Het eerste wat je zult moeten doen is het graven van een kuil in de vorm van de vijver. Vervolgens kun je de voorgevormde vijver hierin plaatsen, de vijver inrichten en het filter aansluiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *