De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Klussen moet je wel juist doen

Het is uitermate belangrijk om klussen op de juiste manier te doen. Thuis of in de buurt gaat er altijd van alles stuk. Vaak wordt het kapotte ding dan simpelweg weggegooid of nooit meer gebruikt, of wordt het door iemand anders gerepareerd. Maar wat nou als je zelf de uitdaging aangaat om het te repareren. Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat je je er ongelofelijk goed door zal voelen. Erg onafhankelijk.

Zelf de uitdaging aangaan om eens iets te repareren. Voor sommigen klinkt dat al heel bekend. De “doe het zelver” staat altijd wel paraat om het nodige te repareren. Soms zelfs iets te paraat. Maar de meeste mensen zijn helemaal niet bekend met het zelf klussen. Voor hen kan het redelijk intimiderend klinken. Zelf ben ik namelijk helemaal niet handig, waardoor ik door klusjes vrij snel afgeschrikt wordt. Maar met de juiste uitrusting en de juiste mindset, kun je alles doen waar je je hoofd naar zet. 

Klussen is een werkelijke discipline sport. Als je niet de moed erin houdt en niet precies te werk gaat, dan repareer je iets misschien maar half en daar heb je niks aan. Je moet goed voorbereid zijn. Maar wat houd het nou in, de juiste uitrusting en een goede mindset? 

Met uitrusting wordt natuurlijk gesproken over de kwaliteit van je klusspullen. Heb je een hamer die gemaakt is uit verrot hout? Dan breekt de kop af in de eerste 5 harde slagen. Heb je 20 jaar oude schroeven? Dan rusten die totaal niet stabiel in het materiaal en biedt dat dus geen zekerheid. Je moet de juiste schroeven voor de juiste situatie gebruiken. Gipsplaatschroeven gebruik je op een ander moment dan snelbouwschroeven en kun je dus niet met elkaar verwarren. De juiste mindset betekent dat je niet zomaar opgeeft en erin gelooft dat je zelf goed resultaat zal leveren, en daarvoor niet stopt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *