De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Regio’s in Nederland om een woning te kopen

  • Home
  • Wonen
woning-kopen-gelderland

De rentes staan op het moment ontzettend laag en daarnaast staat de overdrachtsbelasting voor starters sinds begin dit daar ook nog eens op 0%. Dat maakt het voor veel mensen erg interessant om gebruik van te maken en een woning te kopen. Maar de prijzen zijn dan ook al flink omhoog gegaan. Waar kun je op dit moment nog het beste een woning kopen? Wij bespreken een aantal verschillende regio’s in Nederland hieronder. 

In het oosten of noorden van Nederland

Nu we zo veel tijd bij huis door hebben gebracht tijdens de lockdown, is het voor veel mensen duidelijk geworden hoe belangrijk het is om een ruime en grote woning te hebben. Mensen kiezen er namelijk steeds vaker voor om minder te betalen voor de woning zelf per vierkante meter. Dus de mogelijkheid om groter te wonen. Wanneer je in het oosten van Nederland gaat zoeken in bijvoorbeeld Gelderland, dan vind je hier veel huizen waar je veel minder per vierkante meter betaalt. Datzelfde geldt voor woning die in het noorden van Nederland zijn te vinden. 

De juiste plekken in het westen van Nederland vinden

Maar het westen van Nederland is toch juist de duurste regio? Dat klopt, maar het gemiddelde wordt ook flink omhoog getrokken door de grote steden die er zijn te vinden. Een woning kopen midden in Amsterdam is al lang voor de meeste mensen geen optie meer. Maar wanneer je naar de dorpen en gebieden rondom de grote steden gaat kijken dan zijn de prijzen toch alweer een stuk interessanter met voor wat je ervoor terug krijgt. Op de website NieuwWonenZaanstreek vind je de huizen die in de hele regio van Zaanstreek zijn te vinden. Hier zijn direct al meerdere mogelijkheden en dat terwijl je nog steeds heel dichtbij Amsterdam woont! 

Naast de regio van Zaanstreek zijn er nog veel meer gebieden te vinden in het westen van Nederland. Zo kun je in het hele Groene Hart van Nederland wel mooie plekken vinden. De ene plek natuurlijk wat prijziger dan de andere, maar over het algemeen vind je op veel plekken interessante woningen. 

Slim is ook om samen met je partner te gaan zoeken. Wanneer jullie met z’n tweeën iets kopen, dan worden er al snel veel woningen een stuk betaalbaarder dan wanneer je er in je eentje voor staat. Ontdek hier meer over zaken die je moet regelen om samen een huis te financieren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *