De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Tijd en stijl

pexels-cats-coming-707582

Als mensen zijn we altijd meer geneigd om altijd naar het grotere plaatje te kijken. Je woonkamer, bijvoorbeeld. Als je aan een willekeurige woonkamer denkt, denk je aan een

gedecoreerde ruimte die gezelligheid uitstraalt, gevuld met sfeerbrengers. Ook je badkamer is op het eerste zicht slechts een verzameling van objecten, geplaatst en gekozen naar onze keuze en budget.

Ik zou u graag meenemen in een dieper kijkje in de wereld van decor. Wanneer je doorheen de Ikea wandelt en om je heen kijkt, merk je gauw dat een enkele kamer wel veel meer is dan wat je op het eerste zicht beseft. De perfecte combinatie van dekens en kussen, kaarsen en tafels, muren en vloeren- en waar we vandaag verder op ingaan- de perfecte balans tussen tijd en stijl.

Wat is jouw stijl?

Klokken; je vind ze in alle kleuren, maten, soorten enzovoort. We kunnen rap een onderscheid maken tussen de soorten klokken die verschillende soorten mensen verkiezen, van moderne wandklok tot klassieke staande klok.

Koekoeksklokken,skelet klokken en pendules; een gezellig houten huisje waaruit een vogel tevoorschijn komt wanneer de klok elk uur slaat, of een elegante en sierlijke klok in verschillende maten. 

Deze vind je typisch in de smaak bij het oudere publiek, of simpelweg bij liefhebbers. Ook al lijken deze eerder uit de mode en vergeten, zijn deze duurder dan je zou denken. De goedkoopste koekoeksklokken zijn te koop voor 157 euro, en pendules variëren van 50 tot duizenden euro’s. Vaak lopen de prijzen nog hoger, wanneer het gaat over antieke pendules in musea met een geschiedenis. Vergeleken met wandklokken (€20), digitale klokken (€20) en de overigen die we tegenwoordig in de meeste huizen vinden, zijn de klassieke klokken dus zeker nog altijd een niveau hoger, wanneer het komt op prijs en kwaliteit.

Mechanisch of quartz?

Twee termen die je regelmatig hoort wanneer je op zoek gaat naar een horloge: mechanisch of quartz? Wat is nu eigenlijk het verschil, en wat kies ik het best voor een kwaliteitsvol horloge? In principe zijn deze allebei even goed, maar voor liefhebbers liggen mechanische horloges toch dichter bij het hart. Deze zijn doorheen de tijd ook steeds meer geld waard, en ook een pak duurder dan quartz horloges.

Mechanische horloges werken volgens de ouderwetse wijze. Om de zoveel tijd moet je zelfstandig het horloge opwinden zodat het blijft werken. Bij sommige horloges is dit om de maand, en andere dan weer om de dag. Ongeveer alle oude horloges met grote waarde zijn mechanisch, en vragen veel onderhoud.

Quartz horloges, of automatische horloges, werken op elektriciteit. Je moet er zelf niks voor doen om te zorgen dat het horloge blijft werken doorheen de dagen en normaal gezien is er geen nood aan speciaal onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *