De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Tijdloos en tegelijk gezellig interieur

Je huis is waar je je comfortabel moet voelt en waarbij je samenkomt met eventuele gezinsleden. Het kan best lastig zijn om een woning in te richten. Om deze reden kan een interieurstylist worden ingeschakeld om een handje te helpen. Een interieurstylist houdt rekening met wat jij wilt en baseert zijn werk ook hierop. Ook staat het internet vol met ideeën, tips en inspiratie die opgedaan kan worden. Huisinspiratie.nl is onder meer een voorbeeld van zo een website. Lees hieronder meer over huis inspiratie en wie weet kan je er ideeën uit halen.

Een tijdloos interieur

Vooral als je iemand bent die snel uitgekeken is op een bepaalde interieurstijl, kan een tijdloze interieur als optie overwogen worden. Een tijdloos interieur creëert een balans tussen een huis dat niet overdreven druk ingericht is tegelijkertijd niet saai uitziet. Voor een tijdloos interieur moeten meubels vermeden worden met sierlijke details of ongebruikelijke vormen. Kies in plaats daarvan voor simpele meubels met strakke lijnen. Kies bovendien neutrale kleuren voor muren en meubels. Dit is omdat je dan andere kleuren in de kamer kan veranderen zonder dat je opnieuw hoeft te schilderen.  

Gezellige sfeer creëren

Het toevoegen van textuur geeft gelijk een bepaalde uitstraling. Als bijvoorbeeld gekozen is voor een bank met een neutrale kleur, kunnen kleurrijke sierkussens, lakentjes en accessoires worden toegevoegd om de look compleet te maken. Door middel van een neutrale bank kleur hoef je niet te decoreren rondom de bank kleur. Dit bied je meer flexibiliteit. Ook het toevoegen van een vloerkleed zorgt voegt meer textuur toe aan een kamer. Verlichting is ook erg belangrijk. Voor een gezellig sfeer kan gekozen worden voor een warm getinte LED-verlichting. Als laatste zorgt het opnemen van houttinten in het interieur voor een warm gevoel.

Decoratie vensterbankje afstemmen op de kamer

Een vensterbank kan gemakkelijk te kaal of te rommelig lijken. Daarnaast kan het interessant zijn, vooral als je benedenhuis woont, hoe de vensterbank er van buitenaf uitziet.  Decoratie vensterbank aanschaffen kan zo uitgebreid zijn als je zelf wilt. Denk aan kandelaars, kamerplanten, geurkaarsen, geurstokjes, fotolijstjes en noem maar op. Het decoratie kan worden afgestemd op de functie van de kamer. In de keuken bijvoorbeeld kan het vensterbankje gedecoreerd worden met een bepaalde kruid in pot. Je kunt ervoor kiezen om theekruiden zoals lavendel en kamille te kweken (die overigens ook mooie bloemen hebben) of basilicum en tijm wat je tegelijk ook geld kan besparen.

Vensterbankje in de slaapkamer

Ik kan me voorstellen dat je het vensterbankje in de slaapkamer niet al te vol en druk wilt maken zodat dit niet te veel licht blokkeert. Een Slanke metalen kandelaar of zou ideaal zijn hiervoor.  Als je een slaapkamer hebt dat aan de kleinere kant is, kun je, geloof het of niet, je vensterbank verlengen en er een nachtkastje van maken. Voeg een lamp, een klimopplant of iets anders dat je normaal gesproken op je nachtkastje zou zetten en de vensterbank heeft al een praktische vermogen. Verder nog aanschaffen twijfelaar bed en je slaapkamer geeft al een aesthetisch uitstraling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *