De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Tips voor de aankleding van je dressoir

  • Home
  • Wonen

De kans dat er één bij jouw in de woonkamer staat, die is vrij groot. We hebben het dan natuurlijk over een dressoir. Een dressoir is niet alleen een prachtig meubelstuk, maar ook nog eens ideaal als extra opbergruimte. Je kunt er allerlei prullaria instoppen, wat vervolgens veilig zit verstopt achter één, twee of zelfs drie deurtjes. Kies je voor de aanwezigheid van lades, dan geldt doorgaans ook dat iedereen in het huis over een eigen, vaak ‘rommel’ lade beschikt. Toch is een dressoir veel meer dan alleen dat. Heb jij een dressoir, maar vind je het lastig hoe je deze mooi en stijlvol kunt aankleden, lees dan snel verder!

Houd het netjes

Of het nu gaat om onze woonkamer, slaapkamer of andere ruimte in huis. Om ervoor te zorgen dat het dressoir in jouw woonkamer een toegevoegde decoratieve waarde heeft en niet dient als opslag plek voor allerlei prullaria, is het belangrijk deze ten alle tijde netjes te houden. Uiteraard mag je er wel eens een keer een enveloppe, oplader of iets anders neerleggen, maar probeer dit tot het minimum te beperken. Je zult namelijk merken, dat wanneer je het geheel netjes houdt, dit bijdraagt aan de sfeer en gezelligheid van jouw interieur.

Accessoires

Het mooie aan de aankleding van een dressoir is dat je volledig vrij bent in het bedenken van de te kiezen accessoires. Vind je het lastig, dan kun je online op het woonblog wooninspiratie.nl ontzettend veel inspiratie opdoen hoe jij je dressoir het beste kunt aankleden. Wat belangrijk is, is dat je het geheel niet te vol pakt. Dat wil zeggen dat je vaak aan beide kanten kiest voor een subtiel object, om vervolgens het midden vrij te houden voor wanneer je kiest voor een prachtige schilderij voor boven je dressoir. Wat we vaak zien, is dat er aan de ene kant wordt gekozen voor een tafellamp, ornament of prachtige vaas en aan de andere kant een stapel mooie tijdschriften of luxe boeken. Zo houd je het in principe vrij rustig, maar wel ontzettend stijlvol. Kies je er dan vervolgens ook voor een schilderij op te hangen, dan zal je merken dat dit het geheel absoluut extra kracht bijzet.

Boven het dressoir

Doordat een dressoir vaak niet veel hoger komt dan de hoogte van onze heupen, leent zich de vrije ruimte hierboven zich bij uitstek voor een mooi groot schilderij. Enorm populair op dit moment zijn schilderijen van dieren, maar ook een persoonlijke touch in de vorm van een familieportret is een absolute aanrader. Let echter wel op, dat wanneer je het schilderij ophangt, deze ten eerste in het midden van hangt en ook op de juiste hoogte. De stelregel die doorgaans wordt gehanteerd, is dat het schilderij op circa 20-30 centimeter boven het dressoir hangt en aan beide kanten absoluut niet uitsteekt. Door aan beide kanten een marge aan te houden van circa 10 tot 15 centimeter zit je in de basis altijd goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *