De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Tips voor het inrichten van je kinderkamer

pexels-pavel-danilyuk-7055873

De geboortedag van je kind voelt nog als gisteren, maar voordat je het weet is het tijd om de babykamer te veranderen naar een kinderkamer. Gemiddeld veranderen ouders de babykamer naar een kinderkamer als hun kind ongeveer twee jaar oud is. Rond deze leeftijd wordt het babybedje te klein en wordt het tijd voor een groter bed. Heb je geen idee hoe je de kinderkamer moet inrichten? Lees dan snel verder.

Soort bed

Het eerste wat veranderd moet worden is het bed. Het is tijd voor een peuterbed. Dit wordt ook wel een juniorbed genoemd. Een andere optie is om meteen over te stappen naar een eenpersoonsbed. Een peuterbed is een kleine variant hiervan. Dit bed is geschikt voor kinderen van 2 tot maximaal 7 jaar oud. Een peuterbed is gemiddeld 150 x 60 centimeter. De afmetingen van een eenpersoonsbed is gemiddeld 200 x 90 centimeter. Een voordeel van een peuterbed is dat sommige kinderen zich hier veiliger in voelen, omdat het slechts 30 centimeter groter is dan een ledikant. Een ander voordeel is dat het ruimtebesparend is. Een nadeel is dat je minder lang kunt doen met het bed. Er zijn verschillende peuterbedden te koop in leuke vormen, zoals een bedhuisje of een bed in de vorm van een auto. Vergeet niet ook een dekbed aan te schaffen. Vanaf 2 jaar mag een kind een dekbed gebruiken. Laat je kind zelf een leuk dekbedovertrek uitkiezen. Nog een andere optie qua bed is een meegroeibed. Dit bed is uittrekbaar. Zo heb je het voordeel dat het ruimtebesparend is, maar kan je er wel langer mee doen dan een peuterbed. Hier zijn ook speciale meegroei matrassen voor te koop.

Zorg voor een overzichtelijke inrichting

Met een overzichtelijke inrichting voorkom je dat de kamer snel een troep wordt. Plaats je een open kledingkast in de kamer? Dan kan je makkelijk met The home edit plank verdeler kleding netjes opbergen. Op een deel van de plank kan je de kleding outfit voor de volgende dag klaarleggen. Zo hoef je dit niet op een stoel of bureau te zetten. Zo ziet de kamer er een stuk netter uit. Als de kinderkamer aan de kleine kant is kan je losse spulletjes makkelijk

opbergen op een opbergrek aan de deur. Hiermee creëer je makkelijk meer opbergruimte. 

Naast deze dingen moet je natuurlijk ook nadenken over het uiterlijk van de kamer. Misschien past het verf of het behang niet meer goed bij de interesses van je kind. Laat je kind zoveel mogelijk meebeslissen over de kleuren en accessoires van de kamer. Zo wordt het echt de kamer van je kindje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *