De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Tips voor het schuren van je vloer

pexels-max-rahubovskiy-6492397

Ben je eindelijk aan het opschonen? Het schuren van je vloer kan er weer voor zorgen dat het er net nieuw uitziet. Daarom is het goed om dit om de zoveel tijd bij te houden. Mocht je iets compleet anders willen en op zoek zijn naar een nieuwe vloer, kun je ook altijd terecht bij plekken zoals Roobol. Hieronder vind je in ieder geval een aantal tips voor het schuren van de vloer.

Let op de apparaten

Ieder type vloer is anders en vandaar dat je op zoek moet gaan naar de juiste soort machines. De standaard machines zijn voor het schuren van grote oppervlaktes, maar een bandschuurmachine is bijvoorbeeld voor het verwijderen van afwerklagen. Een excentrische schuurmachine kun je dan weer voor verschillende soorten oppervlaktes gebruiken.

Regelmatig vervangen van papier

Niet iedere schuurmachine kan constant goed werk leveren. Soms moet je het papier van de machine vervangen en dan zul je het verschil zien. Mocht je dit vergeten, kun je net zo lang doorgaan met schuren, maar de verandering zal niet zo erg te zien zijn en dat is natuurlijk zonde. Zorg dus voor extra schuurpapier dat geschikt is voor het apparaat.

Verwijder de stoffen

De afwerking is misschien nog wel belangrijker om op te letten dan het schuren zelf. Je moet namelijk een hoop dingen goed doen. Er mag geen vuil of stof meer te zien zijn voordat je begint aan de afwerking. Dit zul je later anders terugzien en dat is het werk voor niets geweest. 

Neem tijd voor de afwerking

Je hebt wellicht al gezien tijden het schuren dat je de oude afwerking eraf hebt gehaald. Nu is het tijd voor een nieuwe laag. Dit doe je eigenlijk om ervoor te zorgen dat je vloer zo goed mogelijk beschermd is. Het zorgt voor een langere levensduur en op deze manier hoef je voorlopig niet meer te denken aan al dat schuurwerk.

Laat het drogen

De droogtijd van vloerafwerking kan wel tot meer dan een dag duren en het is belangrijk dat je het ook die tijd geeft. Anders kun je er straks weer van vooraf aan beginnen en dat is uiteraard niet de bedoeling. Dus, wil jij je vloer ook een nieuwe uitstraling geven? Volg dan deze stappen of laat het over aan een specialist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *