De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Volg deze stappen om een binnendeur zelf te plaatsen

  • Home
  • Klussen
kitchen-g797bed166_640

Wil je een binnendeur plaatsen in een kozijn? Lees dan snel verder. Hier vertellen we je in enkele stappen hoe je de deur zelf kunt plaatsen. Op zichzelf hoeft dat geen lastige klus te zijn. Zolang je de stappen op een nauwkeurige manier opvolgt, heb je de binnendeur snel op de juiste manier geplaatst. 

Stap 1: Bepaal de juiste maten

Het plaatsen van een binnendeur in een kozijn begint met wat meetwerk. Meet goed wat de breedte is van het kozijn. Doe dat voor de zekerheid op meerdere plekken van het kozijn, want het kan zijn dat de maten boven of beneden net wat afwijken. Meet ook de hoogte en schrijf de maten op. 

Om tot de juiste maten voor de binnendeur te komen, trek je van de breedte 4 millimeter af. Aan allebei de zijdes komt dat dus neer op 2 millimeter. Dat geldt ook voor de hoogte van de binnendeur, hier haal je 4 millimeter van af. Nu heb je de maten die je nodig hebt. Kijk of de binnendeur aan deze maten voldoet. Kort de deur wat in of schaaf het wat bij als dat niet het geval is. 

Stap 2: Plaatsing voorbereiden – de scharnieren

In de tweede stap ga je alvast kijken waar de scharnieren moeten komen. Meet hiervoor vanaf de onderkant en de bovenkant van de binnendeur 10 tot 15 centimeter. Op die plek komt de bovenkant van het scharnier. Aan de onderkant van de deur komt daar de onderkant van het scharnier. 

Nu je weet waar de scharnieren moeten komen, kan je met een beitel een inkeping maken in de deur. Afhankelijk van het scharnier dat je hebt, is dit vaak een paar millimeter. Pak waar nodig de boor erbij voor het maken van schroefgaten. Kijk dan waar de scharnieren in het kozijn moeten komen.

Stap 3: De plaatsing en afwerking

In de derde stap maak je de plaatsing af. Bevestig de scharnieren aan de deur en aan het kozijn. Controleer goed of de maten kloppen door de deur tegen het kozijn aan te zetten. Vervolgens is de binnendeur klaar om geplaatst te worden. Eventueel zou je er nog een cilinderslot aan toe kunnen voegen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *