De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Wat maakt de keuze voor beton ciré zo interessant?

  • Home
  • Vloeren

Wanneer je bij het bouwen of verbouwen van een woning bent aangekomen bij de vloer waar je gebruik van gaat maken zal je ongetwijfeld even het nodige onderzoek willen uitvoeren. Wanneer je dit doet zal je tot de vaststelling komen dat er aan de keuze voor een zogenaamde naadloze vloer best wel wat aantrekkelijke voordelen verbonden zijn. Voor dit type vloer geldt dat ze op meerdere manieren kan worden gerealiseerd. Eén van de opties waar je voor kan kiezen is het zogenaamde beton ciré van G-vloeren materiaal. Benieuwd welke eigenschappen en voordelen hier allemaal aan verbonden zijn? Dan is het zonder meer de moeite waard om de onderstaande informatie door te nemen.

Een eerste kennismaking met beton ciré

Beton ciré is eigenlijk helemaal geen echte vloer. Het gaat hierbij dan ook voornamelijk om een dunne afwerkingslaag. Voor deze laag geldt dat ze doorgaans beschikt over een dikte van ongeveer 2 à 3 mm. Met deze afwerkingslaag kan je in de praktijk een lekker stoere betonlook realiseren. Wanneer we de samenstelling van deze laag gaan bekijken kunnen we vaststellen dat deze verschillende elementen bevat. Het gaat hierbij dan concreet om de volgende:

  • Cement;
  • Hars;
  • Verschillende toeslagstoffen;
  • Een pigment poeder;

De populariteit van beton ciré blijkt tegenwoordig geen einde te kennen. Ontzettend veel mensen overwegen dan ook om er gebruik van te gaan maken in hun woning. Dat is het gevolg van heel wat verschillende voordelen. Zo realiseer je met een dergelijke afwerkingslaag bijvoorbeeld een uitstekende, naadloze vloer. Hierdoor kan je niet alleen voorkomen dat je pijn gaat hebben aan je voeten wanneer je over de vloer heen loopt, daarnaast zal ook het schoonmaken van deze vloer een behoorlijk stuk eenvoudiger kunnen gebeuren. Stuk voor stuk alleen maar interessante voordelen.

Op welke ondergrond kan je ze realiseren?

Misschien wel één van de belangrijkste voordelen waar je bij de realisatie van een vloer gemaakt van beton ciré op kan rekenen heeft te maken met het feit dat ze perfect op nagenoeg eender welke vorm van ondervloer kan worden gerealiseerd. Er zijn wat dit betreft eigenlijk maar twee eisen:

  1. De vloer moet vlak zijn;
  2. De ondergrond moet vormvast zijn;

Wanneer de ondergrond voor jouw beton ciré vloer aan deze eisen voldoet zal je tot de vaststelling komen dat je, je nergens zorgen om hoeft te maken. Dit is uiteraard een zeer belangrijke troef waar je in de praktijk bij heel wat andere vloeren jammer genoeg niet op kan rekenen. Dit spreekt dus absoluut zeker in het voordeel van de beton cire vloer. Zoveel mag wel duidelijk zijn.

Volledig te personaliseren en breed inzetbaar!

Last but not least, Voordat je overgaat tot de realisatie van een bepaald type vloer spreekt het voor zich dat je ook graag zal willen weten in welke mate je deze bijvoorbeeld kan afstemmen op de rest van je interieur. Voor beton ciré geldt dat dit uitstekend mogelijk is. Je zal in de praktijk dan ook kunnen vaststellen dat ze ontzettend personaliseerbaar is. Dit betekent in de praktijk uiteraard dat je deze vloeren van G-vloeren.nl in heel wat verschillende type woningen kan implementeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *