De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Wat zijn de voordelen van een PVC vloer?

  • Home
  • Wonen
pexels-dada-design-12281849

Voordat je een definitieve keuze maakt voor je volgende vloer, is het verstandig om te weten welke vloeren er allemaal geplaatst kunnen worden. Een van de betere keuzes voor je woning is een PVC vloer. Deze vloer brengt namelijk enorm veel voordelen met zich mee. Wist je bijvoorbeeld dat je de vloer gemakkelijk zelf kunt leggen? Je gebruikt hier eenvoudig PVC tegel voor. Dit zijn tegels van PVC die je gemakkelijk kunt lijmen. In dit blog bericht willen we je graag meer vertellen over de voordelen van een PVC vloer.

Een mooie visgraatvloer leggen

Tegenwoordig is het steeds populairder om verschillende patronen in de vloer te leggen. Een van deze patronen is een visgraat. Met een PVC vloer kun je gemakkelijk deze visgraatvloer leggen. Je zorgt er namelijk voor dat je visgraat click PVC gebruikt. De visgraatvloer wordt niet recht op de grond gelegd, maar juist schuin naar elkaar toe. Hierdoor lijkt het patroon op de graat van een vis. Vervolgens kun je gemakkelijk click PVC gebruiken om de vloer op een eenvoudige manier te kunnen leggen. Je gebruikt natuurlijk ook lijm om het PVC vast te leggen op de grond. Dit kun je eenvoudig zelf doen!

Perfecte vloer voor vloerverwarming

Een van de eerste voordelen van de PVC vloer is dat hij perfect is voor vloerverwarming. Dit komt omdat het PVC relatief dun is. Dit geeft de warmte van de vloerverwarming de mogelijkheid om gemakkelijk naar boven te gaan. Hierdoor wordt de ruimte waarin de vloerverwarming zit direct verwarmd. Doordat je PVC gebruikt boven de vloerverwarming, ga je veel effectiever met de warmte om. Dit zorgt er direct voor dat je bespaard op de energiekosten als je een PVC vloer hebt liggen.

PVC slijt niet snel

Een ander voordeel van de PVC vloer is dat het erg slijtvast is. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de vloer snel kapot gaat. De vloer is verkrijgbaar in verschillende diktes. Hierdoor kun je de vloer ook gebruiken voor bedrijfshallen waar zwaar projectmatig werk wordt verricht. Als je voor een PVC vloer kiest, weet je dus zeker dat je jarenlang van de vloer kunt blijven genieten.

Geluiddempende vloer

Woon je in een tussenwoning? Dan kunnen buren en andere bewoners al snel last krijgen van geluidsoverlast. Met een PVC vloer kun je het geluidsoverlast echter enorm terugbrengen. De PVC vloer werkt namelijk geluiddempend. Als je bijvoorbeeld met hakken over de vloer loopt, hoor je er niks van. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat de buren of andere bewoners last krijgen van geluidsoverlast. Dit is voornamelijk handig als je vaak doordeweeks laat thuis gaat komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *