De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Wist je dat je zelf makkelijk bier kunt brouwen?

beer-ga0311a1d6_640

Welke jongen wil dat nu niet, volledig z’n eigen bier brouwen. Waar dit voor velen een onmogelijke optie lijkt, is dit vandaag de dag absoluut niet meer het geval. Wist je namelijk dat je tegenwoordig heel makkelijk zelf aan de slag kunt en je eigen bier kunt brouwen helemaal in je eigen keuken? Het enige wat jij nodig hebt, dat is een grote pan van ongeveer zo’n 6 liter, zodat je het brouwsel kunt maken. Daarnaast natuurlijk ook de juiste ingrediënten en een bijpassend recept. Gelukkig hoef je hier zelf allemaal niet over na te denken. Je kunt namelijk ontzettend gemakkelijk online je favoriete bierbrouw pakket aanschaffen en direct zelf beginnen. Hoe dit in z’n werk gaat, dat vertellen we je in dit artikel.

Hoe begin je?

Allereerst is het goed te weten dat je qua ingrediënten helemaal nergens over na hoeft te denken. In het pakket wat je namelijk hebt besteld, zitten alle ingrediënten voor het brouwen van het door jou gekozen biertje. Dus of je nu kiest voor een IPA, dubbel of tripel, dat maakt dus helemaal niets uit. Wanneer je het pakket hebt ontvangen, is het zaak dat je een grote pan hebt klaar staan welke je gebruikt voor het maken van het brouwsel. Let er wel op, dat deze pan een inhoud heeft van ongeveer 6 liter. Zoveel bier kun je namelijk maken uit een standaard pakket. Nadat je de eerste stappen hebt doorlopen, is het tijd voor wat geduld. Waarom, dat vertellen we je nu.

Tijd voor geduld

Nu je de eerste stappen hebt uitgevoerd van het zelf bier brouwen, is het tijd om even geduld te hebben. Het bier dient namelijk niet te gisten. Dit is een volledig natuurlijk proces wat je de vrije loop moet laten en wat je dus niet zelf kunt beïnvloeden. Afhankelijk van welk type bier je aan het brouwen is, kan dit enkele dagen tot zelf weken in beslag nemen. Nadat dit klaar is, is het tijd voor de laatste stappen van het hele proces. Wanneer ook deze zijn uitgevoerd, kan het bier in de fles. Dit wordt ook wel het bottelen genoemd. Als dit klaar is, dan heb je nog heel even geduld nodig!

Het bier is gebotteld en nu?

Het bier zit in de flessen en is afgesloten met de iconische kroonkurk en dan? Dan is het tijd om het bier nog even te laten rijpen ‘op fles’ zoals dit wordt genoemd. Dit is een proces dat ervoor zorgt dat de aroma’s en smaken volledig tot hun recht komen in het bier. Dit gebeurt bij voorkeur op een donkere koele plek, waarbij je dus vaak uitkomt in de kelder. Is dit klaar, dan kun je er vast eentje proeven om te kijken of het is geworden wat je ervan had verwacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *