De online winkel voor mooie en betaalbare woonartikelen.

Zo breng je gemakkelijk meer sfeer in je woning

spacejoy-q3Qd86sfaoU-unsplash

De sfeer in je woning is ongelooflijk belangrijk. Het zorgt ervoor dat je je thuis voelt, maar ook dat gasten zich comfortabel voelen. Wanneer je net verhuisd bent, lijken de opties eindeloos en waarschijnlijk heb je een aantal dingen meegenomen uit je vorige woning. Toch is dit het perfecte moment om het eens over een hele andere boeg te gooien. Als je ergens namelijk juist al langer woont, kan het zelfs zo zijn dat je niet eens meer ziet wat jouw woning nou jouw woning maakt. Lees daarom snel verder om te leren hoe je gemakkelijk jouw woning een frisse uitstraling geeft.

Het begint bij een visie

Allereerst is het belangrijk om voor jezelf te bepalen wat voor stijl je mooi vindt. Als je voor één duidelijke stijl kiest, maak je het jezelf een stuk makkelijker. Zo kun je namelijk gericht zoeken naar accessoires en misschien zelfs verf, als je de make-over van je woning naar een heel ander niveau wilt brengen. Een aantal voorbeelden van stijlen die je gemakkelijk kunt volgen, zijn:

  • Felle kleuren: Dit spreekt misschien al aardig voor zich, maar felle kleuren zijn perfect om wat meer energie in je woning te brengen. Denk aan koningsblauw, fel rood of juist geel en groen. Kleuren zijn gemakkelijk met elkaar te combineren; zoek een kleurenwiel op internet en kies je favoriete kleur. De tinten die naast die kleur en recht tegenover die kleur staan, kun je met elkaar matchen. Er is dus veel meer mogelijk dan het lijkt.
  • Zwart met accenten: Houd je van donker? Dan kun je voor zwart kiezen met maximaal één of twee accentkleuren als goud, donkerblauw of juist lichtgroen of brons. Op die manier creëer je meer eenheid in je woning en dat geeft automatisch meer rust.
  • Lichte en neutrale tinten: Word jij juist lichtelijk neerslachtig van donkere kleuren in je woning? Kies dan voor lichte en neutrale tinten. Denk aan wit, beige, grijs, maar ook lichtblauw, oud roze of lichtgroen. Deze zachte kleuren roepen meer rust op, omdat ze minder in het gezicht springen. Ook zijn lichte houtsoorten als esdoornhout, beukenhout en vurenhout hier mooi mee te combineren.

Als je eenmaal een richting hebt gekozen, zul je zien dat je ogen veel meer zullen zien wat er allemaal mogelijk is binnen deze stijl.

De mooiste accessoires

Als je een stijl gekozen hebt, kun je bezig met accessoires kopen. Accessoires zijn namelijk de kortste klap om voor relatief weinig geld en met kleine producten en ingrepen, een heel andere sfeer op te roepen. De volgende accessoires zullen de sfeer in je woning het meest beïnvloeden.

Opvallen aan de muur

Het meest persoonlijke en daarom ook het meest belangrijke voor de sfeer in je woning, zijn foto’s die mooi zijn ingelijst. De lijst is voor de uitstraling misschien nog wel het belangrijkst, dus zorg ervoor dat je lijsten kiest die goed passen bij de stijl die je hebt gekozen. Je kunt natuurlijk kiezen voor standaard, goedkopere fotolijstjes, maar investeren in hoge kwaliteit fotolijsten is een betere stap. Met handgemaakte fotolijsten laat je namelijk zien dat datgene dat je inlijst echt belangrijk is en mag opvallen. Het zijn immers jouw belangrijkste herinneringen die een plekje aan de muur verdienen. Kies bijvoorbeeld voor een lijst met dikke randen of met een mooi geborsteld effect, zoals de lijsten op fotolijsten.nl. Door juist meer opvallende lijsten te kopen, zorg je ervoor dat jij en je gasten iets hebben om naar te kijken.

Lekker warm en comfortabel

Kussens en kleedjes zorgen voor een zachte en warme sfeer in je woning. Dit is erg belangrijk als je wilt dat mensen zich bij jou thuis comfortabel voelen. Nu hoef je je huidige kussens niet weg te doen, want dat is het fijne aan kussens, je kunt er simpelweg een nieuwe sloop omheen doen. Kies voor kleuren die passen binnen je nieuwe stijl en kijk vooral ook naar passend materiaal en misschien zelfs prints die hier goed op aansluiten. Zo zorg je ervoor dat je met zoiets standaards als een kussentje op de bank of kleedjes in de mand een heel nieuwe uitstraling meegeeft aan je woning.

Natuurlijke luchtverfrissers

Het laatste dat echt nieuw leven in je woning blaast, zijn planten. Niet alleen omdat het levende organismen zijn, maar ook omdat ze met hun kleuren een echte aandachtstrekker kunnen zijn. Planten komen namelijk niet alleen in groene tinten, er zijn ook planten met prachtige paarse of fel rode bladeren. Ook zijn er groene planten met gele vlekken of strepen op hun blad of planten zoals de Dragon Scale die er echt uitziet alsof het de huid van een draak is. Je kunt planten dus echt inzetten om een speciale feature te worden in je woning. Daarnaast zijn planten ook nog eens luchtzuiverend, wat natuurlijk een mooie bijkomstigheid is.

Less is more of more is more?

Nu is er vaak discussie over de hoeveelheid decoraties. Less is more lijkt tegenwoordig het motto te zijn, maar dat kun je ook volledig aan de kant schuiven. Bouw een volledige jungle in je woning, hang je muur vol met prachtige fotolijsten voor je foto’s, posters of andere kunstwerken, gebruik veel vloerkleden en laat zien dat er in je woning geleefd wordt. Hoewel het natuurlijk smaak is en sommige mensen een opgeruimde woning nodig hebben om redelijk te kunnen functioneren, is een super opgeruimd en netjes huis voor veel gasten lichtelijk beangstigend. Als ze ook maar iets verplaatsen of vies maken, valt het meteen op. Wees dus niet bang om het nu eens helemaal anders te doen. Word je toch helemaal suf van alle spullen in je woning? Dan heb je genoeg cadeaus om uit te delen aan vrienden en familie.

De beste sfeer is je eigen sfeer

Al met al is het natuurlijk belangrijk dat jij je thuis voelt in je woning. Jij spendeert er namelijk de meeste tijd, dus zorg ervoor dat jouw woning ingericht is voor jou. Het moet ten dienste staan aan jou en zorgen dat jij alleen maar positieve gevoelens krijgt wanneer je een stap naar binnen zet. Als jij je goed voelt in je woning, zullen je gasten dit ook merken en zich automatisch een stuk prettiger voelen in je woning. Veel succes en plezier met de make-over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *